fredag 25. oktober 2013

6 tips for riktig pleie av neglebånd

Stort sett så tenker vi bare på neglebåndene når vi får stelt neglene våre, men det er en grunn til at de er der, så vi bør bli flinkere til å ta vare på de på samme måte som neglene.
Neglebåndet er en del av huden, og ligger som en barriere og beskyttelse over området hvor neglen produseres. (matrix) Det ligger midt under neglebåndet.
For at neglebåndet skal holde seg sterkt og være en god beskyttelse, ta en titt på tipsene under:

 
1. Ikke klipp neglebåndene
Det er ingen gode grunner for å klippe neglebåndene. Når du klipper neglebåndet blir det ofte bittesmå rifter og åpne sår. Det er som å invitere bakteriene inn i huden. Det kan føre til infeksjoner og irritert, rød hud.
Hvis du skulle få en bakterieinfeksjon ved matrix, kan det også påvirke vokseperioden til neglen, og du kan ende opp med hvite flekker og riller.

2. Orangepinne
Hvis du vil gi inntrykk av lengre negler, så kan du bruke pinnen til forsiktig å dytte neglebåndet bakover, i stedet for å klippe.
Neglebåndet skal være mykt og fleksibelt. Klipping kan gjøre det hardt og tørt, og også føre til sprekker i huden.


3. Fukt!
Selv om neglebåndet ikke føles ut som resten av huden vår, består det hovedsakelig av hud, så det er like viktig å tilføre fuktighet til neglebåndet som til resten av huden fordi det har en tendens til å bli tørrere her.
Alt av fuktighet fungerer fint. Smører du for eksempel inn hendene, bruk det også på neglebåndet. Det samme med bodylotion eller ansiktskrem. Buk restene på neglebåndet.
Du trenger ikke en gang dyr fin neglebåndskrem. Gå i skapet og finn fram olivenoljen for den saks skyld. Smør inn før du skal legge deg, så får det trukket godt inn i løpet av natten.


4. Unngå hardhendte negleteknikere!
Jeg har flere kunder som har vært andre steder og fått lagt negler, og ofte ser jeg at neglene har fått altfor tøff behandling. Det er gjerne filt altfor mye på neglen, så neglesengen er rød og sår. Dette er fy-fy, og det tar lang tid før neglen blir bra igjen. Det som skjer når man filer for mye på neglen, er at øverste neglelag files bort. Det kan ta 3-4 måneder før neglen blir bra igjen, og imellomtiden vil neglene i tillegg til å være såre og røde, være fryktelig tynne. I verste fall kan man få infeksjoner.
Hvis du kjenner at negleteknikeren er vel røff på filingen, er det viktig å si i fra at du kun vil at orangepinne brukes på neglebåndet, og at hun/ han er forsiktig med filing på neglen. Skjer dette har du full rett til å be de stoppe, det er dine negler!

5. Hold fingrene ute av munnen
Uansett hvor ekkelt det er å tenke på, så er munnen et yndet sted for bakterier, og spyttet er et enzym som faktisk bryter ned huden. Biter du på neglebåndet, er det lett å få irriterte og røde neglebånd, og i verste fall infeksjoner.
Har du denne uvanen, så jobb med å bryte den. Du vil fort merke stor forbedring. Gå jevnlig å få stelt neglene dine, så blir du mer oppmerksom på at du skal stelle pent med de. Jeg har blant annet flere neglebitere som har sluttet helt med bitingen etter at de har sett hvor lite som skal til før neglene ser pene ut.

6. Unngå uttørking
Hender og negler kan tørke ut ved for eksempel oppvask, eller mye kontakt med vann.
Bruk hansker! Unngå også aceton i neglelakkfjerneren, da aceton tørker ut huden skikkelig.
Når du bruker hansker, gå for vinyl. Da unngår du å miste oljen/ fukten på neglebånd og negleplate, og beskytter mot uttørking hvis du er mye i vann.

 
Ønsker du time for stell av neglene dine, eller en annen behandling?
 
Bestill time her eller gå direkte til online booking her
 
 

LIK og DEL gjerne Minisalongen på Facebook!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...